real estate agent gives house keys to his client after signing contract

Trei lucruri la care să fiți atenți înainte de a închiria

  • Authorrealkom
  • Date 25 October 2017
  • CategoryRealkom Imobiliare

Cu siguranță am auzit cu toții cel puțin o poveste a unui chiriaș nemulțumit de alegerea sa. Problemele pot avea nenumărate surse: calitatea proprietății, defecțiuni ascunse, o relație nu tocmai prietenoasă cu proprietarul, vecini gălăgioși, etc. Iată lucrurile la care vă recomandăm să fiți atenți înainte de alegerea proprietății pe care o veți închiria:

Semnarea contractului

Cu toate că semnarea unui contract este cel mai important pas în acest proces, multă lume ignoră relevanța acestuia și alege să plătească chiria direct proprietarului. Astfel, obligațiile, datoriile, drepturile și perioada chiriei nu vor avea un act care să le ateste valabilitatea. Prin semnarea unui contract, chiriașul va beneficia fără dar și poate de tot ceea ce i se cuvine conform contractului, iar proprietarul va fi nevoit să respecte detaliile legate de contribuția sa în acest process. Așadar, în cazul situațiilor neplăcute, atât chiriașul, cât și proprietarul își vor respecta obligațiile conform celor menționate în contract.

Relația dintre proprietar și chiriaș

Dacă toate caracteristicile proprietății vă sunt pe plac și v-ați hotărât să semnați contractul, proprietarul va avea ultimul cuvânt de spus. Acesta își poate alege chiriașul în funcție de propriile sale impresii. Proprietarii își vor proteja imobilul, eliminând potențialii chiriași care, în opinia lor, le-ar putea afecta proprietatea și lucrurile care o alcătuiesc. Stabiliți o relație prietenoasă cu proprietarul și încercați să îi inspirați încredere. Dacă relația dintre chiriaș și proprietar este una favorabilă, proprietarii vă pot ajuta din proprie inițiativă, chiar și în situații neprevăzute de contract. Plătiți chiria la timp și asigurați-vă că vizitele proprietarului îi vor spori încrederea.

Faceți cunoștință cu vecinii înaintea închirierii apartamentului

Cu toate că vecinii se cunosc abia după o perioadă de timp de la închirierea proprietății, multe semne se pot observa încă de la prima voastră vizită. Analizați clădirea, curățenia, eventualele zgomote sau gălăgia carea se poate auzi de la alte uși, felul în care se dobândesc locurile de parcare și puneți-vă la curent cu demersurile asociației locatarilor.

Un agent imobiliar vă poate îndruma către alegerea potrivită. Agenția RealKom vă stă la dispoziție fie că doriți să închiriați sau să cumpărați o proprietate. Accesați website-ul nostru și vizualizați cele main oi oferte RealKom.

Write a comment