Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2014-11-13 16:27:51Z |  |

5 întrebări pe care să ți le pui înainte de a cumpăra o proprietate

  • Authorrealkom
  • Date 17 November 2017
  • CategoryRealkom Imobiliare

Atunci când cumperi o proprietate, nu fi sigur că anunțul imobiliar va dezvălui orice problemă. Așadar, punerea întrebărilor corecte este un pas esențial. Iată 5 dintre propunerile RealKom:

Cât de vechi sunt porțiunile înlocuibile ale structurii și aparatura majoră?

Aparatele mai vechi pot însemna cheltuieli mari la orizont, care ar trebui luate în considerare înainte de a primi și accepta o ofertă.

Cât de vechi sunt renovările majore?

Dacă, de exemplu, au fost făcute recent adăugări, cereți permisele și documentația aferentă. Nu doriți să aflați după cumpărare că nu a fost aprobată o cameră și trebuie dărâmată sau mutată.

Există documentație referitoare la munca și schimbările făcute în locuință?

Dacă au fost efectuate reparații la aparate, sisteme mecanice etc. o copie a documentelor ar putea însemna că unele sisteme sunt încă în garanție după vânzare. Astfel, puteți afla când au fost efectuate reparațiile și de către cine, în cazul în care sunt necesare lucrări de urmărire. Este chiar o idee bună să cereți detalii despre vopseaua utilizată în întreaga casă, deoarece această informație ar ușura refacerea zidurilor în cazul în care reparațiile viitoare necesită acest lucru.

Există probleme legate de apă?

A explodat vreodată o țeavă? A refulat vreodată canalizarea? Au existat pierderi între contorul de apă și casă? A fost vreodată inundație în subsol? Știind ce probleme au apărut, te vei ține la curent cu posibilele situații neplăcute, și te va ajuta să identifici mucegai, igrasie sau daune structurale.

Cât de mult merită această proprietate pe piața actuală?

Un agent imobiliar ar trebui să poată oferi detalii despre vânzările recente care pot fi comparate cu vânzări în aceleași cartiere sau cartiere similare. În plus, el ar trebui să vă poată spune perioada de timp în care o proprietate a fost pe piață, iar asta poate indica puterea sa de negociere.

Agenția imobiliară RealKom se ocupă de toate detaliile unui proces de achiziție. Asigură-te că investiția ta are loc în condiții ideale și bucură-te de o experiență ca la carte! 

Write a comment