we-did-the-math-should-you-buy-or-rent-in-these-major-cities

Să închiriez sau să dețin? – Un ghid pentru cei nehotărâți

  • Authorrealkom
  • Date 4 December 2017
  • CategoryRealkom Imobiliare

O mutare implică o mulțime de decizii importante – alegerea unui cartier, mobila nouă și asigurarea facilităților sunt doar trei aspecte incluse în ecuație. În ambele situații există atât avantaje cât și dezavantaje, care trebuie cântărite cu atenție înainte de a lua o decizie finală. Astăzi, agenția imobiliară RealKom își dorește să îți ușureze decizia. Iată lista de avantaje și dezavantaje specifice fiecărei alegere în parte:

Avantajele deținerii unei proprietăți

Deținerea unei proprietăți oferă avantaje pe termen lung. În primul rând, statutul de proprietar al unui imobil implică un sentiment de siguranță și confort. De asemenea, valoarea proprietății va putea crește în timp iar dacă decizi să vinzi, vei putea acumula profit.

Deținerea unei proprietăți îți va da voie să fii creativ în ceea ce privește alegerea decorațiunilor interioare și vei putea face schimbări majore de structură sau renovări. Unul dintre cele mai mari avantaje ale deținerii unei proprietăți este posibilitatea de a o închiria ulterior, obținând o sursă stabilă de venit.

Dezavantajele deținerii unei proprietăți

Rolul de proprietar implică o responsabilitate financiară și o investiție de durată. Deținerea unei proprietăți va implica costuri adiționale precum taxe, asigurări și investiții în întreținerea imobilului. De asemenea, un proprietar își va asuma riscul de a nu genera profit la o eventuală vânzare a proprietății, din cauza factorilor economici.

Avantajele închirierii unei proprietăți

Închirierea unei proprietăți oferă mai multă flexibilitate în ceea ce privește nevoia de relocare sau părăsire a proprietății. De multe ori, o schimbare de job sau o ofertă de nerefuzat vă poate solicita relocarea către o proprietate în vecinătatea sediului.

Singura contribuție financiară necesară din partea chiriașului este costul lunar pentru închirierea proprietății. Întreținerea imobilului este responsabilitatea proprietarului în întregime. Acesta este responsabil pentru executarea tuturor reparațiilor necesare.

Dezavantajele închirierii unei proprietăți

Atunci când se închiriază o proprietate, chiriașul este condiționat de regulile menționate în contractul de închiriere. Schimbările în ceea ce privește structura proprietății sau chiar și înlocuirea pieselor de mobilier pot fi interzise.

Cel mai mare dezavantaj al închirierii unei proprietăți este lipsa de garanție în ceea ce privește reînnoirea contractului odată ce acesta a expirat.

 

O investiție de durată necesită atenție și decizii importante. Asigură-te că primești cele mai bune sfaturi și îndrumare în procesul de achiziționare sau închiriere cu agenția imobiliară RealKom.

Write a comment